Zonnepanelen op maat voor U

ingevoerd op 19-12-2016

Heeft u al eens nagedacht over het aanschaffen van zonnepanelen.

Het is vaak niet verstandig om de goedkoopste zonnepanelen via internet aanbiedingen te kopen. De kans is dan groot dat uw zonnepanelen niet het beste rendement halen door bijvoorbeeld schaduw of onjuiste plaatsing.

Er zijn maar heel weinig mensen die een pal op zuid gericht dak hebben zonder schoorstenen, antennes,dakkapellen of schaduw van bomen. Ook komt het vaak voor dat u twee dakvlakken heeft met verschillende helling of orientatie ten opzichte van het zuiden. In dergelijke situaties is de goedkope installatie zeker niet de beste.

Als u kiest voor hogere opbrengst en langere levensduur en niet voor de allerlaagste prijs kunnen wij u goed adviseren. Als u wenst komen we bij u thuis de situatie opnemen en maken we een prijsopgave op maat. U zult dan zien dat kwaliteit niet eens zoveel duurder is. 

Wilt u bijvoorbeeld zwarte panelen of een tussen de dakpannen geïntegreerd systeem?

Wist u dat micro-omvormers standaard al ongeveer 10% meer stroom opwekken dan stringomvormers en dat in schaduwsituaties het verschil 30%  of meer kan schelen? En dat micro-omvormers gemiddeld meer als 20 jaar meegaan terwijl de meeste stringomvormers na ongeveer 15 jaar aan vervanging toe zijn?

Hierdoor heeft u de iets hogere kostprijs van een installatie met micro-omvormers in dezelfde tijd terugverdiend als een installate met een stringomvormer (bij gelijkblijvende stroomprijzen ca. 7 á 8 jaar). Daarna is de hogere stroomopbrengst tot 25 jaar (of langer) pure winst.

Met micro-omvormers kut u bovendien de opbrengst per zonnepaneel monitoren. De micro-omvormers worden achter het zonnepaneel op het montageframe gemonteerd zodat u binnen geen grote omvormer meer nodig heeft. Dus ook geen ongewenste geluiden en warmteontwikkeling binnen.

Omdat Milro ook bouwkundig advies geeft willen wij ook montagesystemen plaatsen die 25 jaar verantwoord op een schuin of plat dak geplaatst kunnen worden. Wij plaatsen liever geen systemen die aan de panlatten van een schuin dak gehaakt worden, maar schroeven de dakbeugels aan de daarondergelegen dakconstructie. Bij installaties op gotere platte daken gebruiken we systemen waarvan de rijen aan elkaar gekoppeld worden zodat ze minder gevoelig zijn voor wind en er minder ballast (en dus  gewicht) op het dak geplaatst hoeft te worden. Bij beperkte ruimte op een plat dak proberen we bijvoorbeeld door het plaatsen van een oost-westsysteem meer panelen op het dak kwijt te raken zodat er meer stroom op minder vierkante meters van het dak gegenereerd kan worden. 

Bent u geinterresseerd?

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend advies of offerte.

YC500i YC500i
20161125_154052 20161125_154052