Goedkoop is niet altijd een goede koop

ingevoerd op 21-03-2017

Overweegt u zonnepanelen?

 

Sta dan eerst eens stil bij wat u wilt.

Een installatie met micro- omvormers kost iets meer als een installatie met een stringomvormer, maar heeft de volgende voordelen.

- Micro-omvormers gaan gemiddeld meer als 20 jaar mee terwijl een stringomvormer een levensduur van 12 tot 15 jaar heeft.

- Micro- omvormers hebben onder dezelfde omstandigheden ogeveer 10% meer stroomopbrengst.

- Bij schaduw of ongelijke vervuiling van de panelen kunnen micro-omvormers zelfs 30- 50% meer stroomopbrengst genereren.  Bij seriegeschakelde panelen op een stringomvormer zal het paneel met de laagste opbrengst de maximale opbrengst van de overige panelen bepalen. Omdat micro-omvormers de stroom per paneel genereren zal de rest van de panelen in deze situatie bij micro-omvormers de maximaal mogelijke spanning op dat moment opbrengen.

- Omdat micro-omvormers per paneel individueel stroom opbrengen zijn deze ook per stuk te monitoren waardoor vaak (op afstand) zichtbaar is als er storingen of grote verschillen optreden. Hierdoor worden stortingen eerder ontdekt en zal niet de hele installatie bij een defect uitvallen.

 

Heeft u belangstelling voor een zonnepaneleninstallatie, dan komen wij graag bij u langs om de voordelen van micro-omvormers uit te leggen en een voor u passende installatie te maken.

Wij kunnen u ook adviseren over een goede degelijk montage van de zonnepanelen en eventueel een tussen de dakpannen geintegreerd systeem in plaast van op de dakpannen.

aps-micro-inverter-yc500-met-4-zonnepanelen[1] aps-micro-inverter-yc500-met-4-zonnepanelen[1]
APS monitor APS monitor
aps-montage-pannendak[1] aps-montage-pannendak[1]
yc500i-apsystems-losse-ac-verbindkabel-voor-1-yc500i yc500i-apsystems-losse-ac-verbindkabel-voor-1-yc500i