Diensten voor VvE's

ingevoerd op 27-09-2016

Bouwkundig toezicht in opdracht van gebouwbeheerders, eigenaars en VvE’s

In Nederland zij ca. 125.000 Verenigingen avn Eigenaren (VvE’s)

Als u een appartement koopt bent u automatisch lid van de VvE. Een VvE dient jaarlijks voldoende geld te reserveren voor vervangingen en onderhoud aan het gebouw, en kosten voor schoonhouden, energie en verzekeringen etc.

Om de door de leden te betalen reservering van deze kosten goed in te kunnen schatten is het belangrijk dat de VvE een goede begroting van deze kosten maakt. Een hulpmiddel hierbij is een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP).

Hoewel reserveren en plannen wettelijk al geruime tijd verplicht is zijn ca 60% van de VvE’s nog steeds zogenaamde slapende VvE’s die niet reserveren en bij onderhoud de leden direct (vaak verplicht) laten meebetalen.

Als koper van een appartement is het daarom verstandig om voor aankoop na te vragen wat aan onderhoud is gedaan, wat nog moet gebeuren in de komende jaren en hoeveel daarvoor gereserveerd is. Dit voorkomt dat u voor onaangename financiele verrassingen komt te staan als bijvoorbeeld opeens het dak vervangen moet worden. 

Hypotheekverstrekkers vragen tegenwoordig ook vaak naar de reservering en onderhoudsplanning van VvE’s bij verkoop van een appartement.

Met een bouwkundige aankoopkeuring kan alvast worden ingeschat wat de te verwachten onderhoudskosten voor het appartement zijn. Tevens kan hierbij aangegeven worden welke technische aandachtspunten en kosten aan het appartement, bij een standaard VvE akte, voor de VvE zouden zijn.

Voor VvE’s en gebouwbeheerders kunnen wij de volgende werkzaamheden verzorgen:

• Het opstellen van bouwkundige meerjaren- onderhoudsplannen aan de hand van visuele inspectie en bouwkundige tekeningen. Dit doen wij in samenwerking met Vereniging Eigen Huis.

• Actualiseren (bijwerken) van een reeds eerder opgesteld meerjarenonderhoudsplan

 . Planmatig (onderhoud en renovatie)
• Projectmatig (nieuwbouw)
• Incidenteel / steekproef (kwaliteitscontrole / momentopname)

IMG_1161 IMG_1161