Enecsys uit ons assortiment

ingevoerd op 18-04-2015

Enecsys uit assortiment

Sinds eind januari staat Enecsys UK volgens het nieuwsbericht op de website www.enecsys.com onder toezicht. Dit houdt in dat het bedrijf geen eigen bevoegdheid meer heeft. Vanaf half maart is de server voor het Enecsys monitoringsysteem niet meer bijgehouden waardoor de monitoring niet of onjuist werkt. Op de website staat specifiek vermeld dat het alleen de UK betreft. 

Op het moment dat dit bericht wordt geschreven is er nog geen nieuws of er sprake is van overname, doorstart of overname van de monitoring. Ook is niet bekend wat er met de garantie van Enecsys gebeurt in geval er defecten optreden.

Milro heeft daarom het besluit genomen om geen Enecsys meer te adviseren. Voor bestaande klanten met een Enecsys installatie zullen wij uiteraard bij problemen proberen een oplossing te vinden.

Mocht het monitoringsysteem definitief uit de lucht gaan bij Enecsys is het goed te weten dat er al mensen zijn die programma’s ontwikkelen om de Enecsys gateway al dan niet online te gebruiken. Wij houden ons aanbevolen om passende oplossingen aan onze klanten door te geven. Dit zullen we echter pas doen al zeker is dat de Enecsys server niet meer wordt voortgezet / hersteld.